24 November 2009

Ayam Roghan Josh Masala

Bangun je dari tidur ...dalam kepala aku ni dok pikir nak wat ape utk sarapan n lunch...pagi ni aku buat sarapan burger mayonis n wrap gan tortilla...Pas anak2 pi school aku gan hb pi easton utk beli stok lauk di kedai halal meat n sweetmart. Kami beli bekalan ayam satu kotak terus n beli roti paratha,sosej,burger dan aku try beli rempah Roghan Josh Masala. Balik dr easton aku terus masak...tengahari ni aku try masak mgunakan rempah yang aku beli ...eemmm sedap jugak...ala2 kari...Hari ni aku agak rajin ...sampai 3 lauk aku masak....selalunya satu lauk n satu sayur je...tp hari ni aku masak 4 lauk....masa aku post entry ni aku tengah mereneh ...sup kaki lembu!!! Yang ni utk makan lam nanti....






Ayam masak Roghan Josh Masala

Bahan2..(sukatannya main agak2 je)
ayam
tomato
bawang putih
halia
bawang merah
rempah roghan josh masala

Cara2,

Cincang bawang merah,bawang putih,halia.
Panaskan minyak atau ghee...tumis semua bahan yang dicincang hingga naik bau..
masukkan rempah roghan josh masala secukupnya..
masukkan ayam dan tomato...reneh hingga ayam lembut.


Hati ayam goreng berempah...yang ni aku main lebur je...hihihi



Sambal seafood...hb bli seafood campur2...dah lama tak buat sambal...my favourite!!!

1 comment:

anamusafir87 said...

salam moksu.
hmm.. nampak sedap nye mkann ni.. he..
sera dah kat umah dah..
2hb ni bertolak ke qatar :-) hehe..
doakan yer